Завідувач кафедри – кандидат технічних наук, доцент Дишкантюк Оксана Володимирівна


Кафедра готельно-ресторанного і туристичного бізнесу створена з ініціативи Президента Міжнародного гуманітарного університету Сергія Васильовича Ківалова у 2020р. Входить до складу Інституту права, економіки та міжнародних відносин.
Кафедра пропонує унікальні  освітні програми - “Готельно-ресторанна справа”, “Туризм” та дисципліни:

  • Ресторанна справа
  • Готельна справа
  • Барна справа
  • Сомельє
  • Етнічні кухні
  • Event –технології
  • Luxury сервіс
  • Інформаційні системи і технології в готельному та ресторанному бізнесі (програми Opera, Fidelio, R-keeper, Iiko, та ін.)
  • Менеджмент готелів і ресторанів
  • Revenue менеджмент в індустрії гостинності
  • Економіка вражень
  • Маркетинг
  • Проектування готелів і ресторанів
  • Архітектура та дизайн
  • Ресторанний креатив
  • HACCP у ресторанному господарстві
  • Ризики і страхування в економіці вражень
  • Управління корпораціями в готельному та ресторанному бізнесі
  • HR-менеджмент готелів і ресторанів
  • Управління проектами в готельному та ресторанному бізнесі 
  • Готельний девелопмент

Випускна робота передбачає розробку власного проекту готельно-ресторанного комплексу з повним пакетом документів, бізнес-планом і концепцією.
Конкурентною перевагою навчання є ультрасучасна інфраструктура та впровадження в навчальний процес інноваційних технологій, що дає можливість студентам оволодівати мистецтвом управління  бізнес-процесами в готелях та ресторанах в режимі реального часу.
В рамках реалізації дуального навчання, студенти оволодівають практичними навичками в реальних умовах на власній базі європейського рівня “АКАДЕМІЯ”.
Студенти мають можливість уже починаючи з першого курсу пройти міжнародну практику в Туреччині, Греції, Болгарії, про що підписані відповідні угоди
Практикується проведення  тренінгів, семінарів та майстер-класів відомих рестораторів та готельєрів
Сфера професійної діяльності наших випускників:
Відкриття власного бізнесу у ресторанній та готельній сфері, консалтингові послуги з проектування ресторанів та готелів, управління ресторанами та готелями та їх мережами, готельний та ресторанний сервіс, кейтеринг, девелопмент готельних проектів.
Завідувач кафедри – кандидат технічних наук, доцент Дишкантюк Оксана Володимирівна. Дишкантюк О.В  є членом Галузевої експертної ради 24 Сфера обслуговування (спеціальність “Готельно-ресторанна справа") Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Є розробником стандарту вищої освіти України за спеціальністю “Готельно-ресторанна справа”. Вивчала досвід підготовки кадрів для індустрії гостинності у Великій Британії (Manchester Metropolitan University) та у Словенії - University of Primorska, Faculty of Tourism Studies Portorož. Член робочої групи з питань розвитку туризму Одеської міської ради. Є співавтором 6 монографій та навчальних посібників з грифом МОН України (в т.ч. англійською мовою). Опублікувала понад 100 наукових та науково-методичних публікацій (в тому числі  у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та  Web of Science Core Collection). Член міжнародної асоціації La foundation pour la formation hoteliere (United Kingdum, London). У 2018р. підготувала переможця II етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Керівник ГО “Фундація розвитку гостинності”.
Науковий напрям кафедри - «Державне регулювання інституціональних змін національної економіки в сфері індустрії гостинності».



Більш детально про кафедру дізнайтеся тут